Hoe worden jouw doelen en voornemens wel een succes? (deel 3)

Welkom bij deel 3 van de reeks “Hoe worden je doelen deze keer wel een succes?”.

In de vorige blog kon je lezen hoe het stellen van je doelen bepaalt of je ze al dan niet zal kunnen halen. Het stellen van concrete en duidelijke doelen en het opdelen van je heel ambitieus en groot doel in kleine stukjes met tussentijdse successen en deadlines, is de sleutel om vol te houden, gemotiveerd te blijven en concrete acties te nemen die je tot je einddoel brengen.
Wil je deze blog nog even herlezen? Kijk dan hier.

In deze laatste blog heb ik het over onbewuste blokkades die jou in de weg staan van het bereiken van je doelen, van datgene wat jij echt graag wil! Soms merk je immers dat je toch je doelen niet bereikt ook al wil je het nog zo graag en ook al heb je een duidelijke planning en acties voor ogen. Er is iets dat jou tegenhoudt of blokkeert.

Dit betekent meestal dat je onbewust een tegenstrijdige behoefte hebt aan de doelen die je hebt gesteld of dat je onbewust overtuigd bent dat je je doelen nooit zal halen. Het duidelijk stellen van je doelen is immers nog iets anders dan ook geloven dat je ze ook effectief kan bereiken! Dat jij het kan, dat jij het echt verdient, dat je het waard bent.

Wanneer je er onbewust van overtuigd bent dat het “nooit” zal lukken, dan zal je je doelen ook nooit kunnen bereiken! Het is pas wanneer je je bewust wordt van deze overtuiging en deze gaat omvormen of herprogrammeren, dat je met succes je doel bereikt.

Tijdens de weekend-workshop “Kiezen voor jeZelf” word je je steeds meer bewust van jouw beperkende overtuigingen en interne blokkades. Je leert hoe je deze kan omvormen of loslaten zodat niets jou nog in de weg staat van wat jij graag wil in je leven!
Dit kan zelfs zeer vlug gebeuren eens je overtuigd bent dat het kan!

Jouw manier van denken zal zich dan helemaal richten op datgene wat jij wil en jouw brein zal dus continue alert zijn voor datgene wat jou helpt om je doelen te bereiken.  Dit is immers de manier waarop onze hersenen werken. Jouw gedachtenpatronen, alles wat je hebt geleerd en gelooft, zijn verbindingen in jouw hersenen. Per dag worden wij gebombardeerd met informatie via onze zintuigen (zien, horen, voelen, proeven en ruiken). Het is onmogelijk om op al deze informatie bewust te reageren want dan zouden we helemaal gek worden. Dus gaan onze hersenen deze duizenden en duizenden binnenkomende informatiedeeltjes filteren.

En nu komt het…. Onze hersenen gaan vooral zoeken naar die informatie die overeenstemt met wat we geloven.
Als wij geloven dat iets onmogelijk is, dan zullen wij ook alle moeilijkheden, blokkades, problemen enz. opmerken die maken dat het inderdaad onmogelijk lijkt. Wat we geloven, bepaalt ook onze emoties. Als we geloven dat iets heel moeilijk of onmogelijk is, dan zullen we angstig zijn om actie in die richting te nemen want de kans of falen lijkt immens. We voelen ons moedeloos want we willen het echt wel en we zetten bewust stappen, maar onze angst zorgt ervoor dat we blokkeren of uitstellen of iets anders proberen dat minder beangstigend lijkt (maar jammer genoeg ook tot weinig resultaat leidt)

En nog erger…. We zullen die stukjes informatie die zorgen dat het wel mogelijk wordt, niet opmerken! Die worden immers weggefilterd door onze hersenen want ze stroken niet met onze overtuiging! We zullen met andere woorden de oplossingen niet zien!
Onze hersenen zijn echter een supercomputer en hebben alle binnenkomende zintuigelijke waarnemingen wel degelijk opgeslagen. Alleen zijn wij er ons gewoon niet van bewust omwille van onze filters (onze bril waardoor wij naar de wereld en naar onszelf kijken).

Eén van de manieren om deze informatie toch te verkrijgen, is het stellen van de juiste vragen aan ons brein.

Hoe vaak heb jij je al afgevraagd waarom iets niet lukt? Heeft het antwoord op deze vraag jou ooit geholpen om wel te slagen in je opzet?
Jouw hersenen gaan jou in antwoord op deze vraag alle informatie aanbieden om jou te tonen waarom iets niet lukt, om jou te bewijzen dat het niet kan. Opnieuw zal je je dus alle problemen, moeilijkheden, obstakels, mislukkingen enz. voor de geest halen en dit zal je dus niet echt helpen om je doel wel te bereiken. Wel integendeel! Je wordt overspoeld door gevoelens van onmacht, angst, frustratie, moedeloosheid, …

Wat zou er gebeuren als je jezelf nu eens zou afvragen op welke manier je je doel het makkelijkste kan bereiken? Of  als je zou vragen: “Wat is de meest efficiënte manier om….?” Of “Hoe zou dit het beste lukken?” of “Welke eerste stap kan ik zetten die mij echt in de goede richting brengt?”

Er gebeuren nu in je hersenen eigenlijk twee zaken om deze vraag te kunnen beantwoorden. Ten eerste gaat jouw brein nu uit van het feit dat het mogelijk is om je doel te bereiken en ten tweede zoekt je brein naar informatie om dit op de gemakkelijkste, meest efficiënte of beste manier te doen.

Door deze vraag te stellen, zal je dus wel mogelijkheden en oplossingen zien en zal je die informatie wel opmerken (een boek, een workshop, iets oppikken uit een gesprek, een krantenartikel) die jou verder kan helpen om zo uiteindelijk je doel te bereiken. Gebruik hierbij zeker al je zintuigen zodat je niets mist!
Het is hierbij heel belangrijk om open te staan voor alle informatie! Vaak negeren we iets omdat we er niet onmiddellijk het nut van inzien of omdat we het eindresultaat niet kunnen inschatten. Dit zijn vaak gemiste kansen! Dus wanneer je aandacht getrokken wordt door iets en wanneer dit intuïtief aanvoelt als juist of belangrijk, luister dan en volg die hints van het Leven, ook al lijkt het vreemd of onverwacht of iets dat niet echt bij jou past.
Jouw intuïtie weet exact wat jij nodig hebt, dus volg nu eens je buikgevoel ook al zegt je rationele brein iets anders. Wie weet, brengt dit jou precies wat jij nu nodig hebt!

Hou vol, neem actie en grijp elke kans! Ik weet dat jij het kan! Succes!

Wil jij je meer bewust worden van datgene wat je nu nog tegenhoudt en nu eindelijk komaf maken met die ballast?
Wil je meer leren leven vanuit je intuïtie, kansen durven grijpen en voluit geloven in jezelf?
Schrijf dan hier in voor de weekend-workshop Kiezen voor jeZelf en maak die positieve veranderingen in je leven die jij echt wil!
Als gecertificeerde coach en teacher begeleid ik jou bij elke stap.

 

By | 2017-02-05T14:54:43+00:00 februari 5th, 2017|Coaching, Gedachten en overtuigingen|0 Comments

About the Author:

Hallo! Ik ben Wendy, eigenaar van InnerSelf. Na meer dan 15 jaar in HR en administratieve functies in de privé, besliste ik van richting te veranderen en meer mijn eigen weg te gaan. Nu combineer ik werk en privé op een evenwichtige manier en geniet ik van de quality time met mijn gezin of alleen. Hierdoor heb ik ook veel meer energie en creativiteit op professioneel vlak. En... dat wil ik ook voor jou! In mijn workshops en trainingen pas ik een combinatie toe van elementen uit de filosofie van Louise Hay, NLP en diverse coachingtechnieken zodat jij altijd de beste en een volledig gepersonaliseerde begeleiding krijgt.

Leave A Comment