Over mij 2017-11-11T08:51:41+00:00
Do something today what your future self will thank you for!
A mind full of fears has no space for dreams!
If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you!

“Ik wil opnieuw meer mezelf zijn!” Dat is wat ik een aantal jaren geleden besliste. En dit moment was een heel belangrijk keerpunt in mijn leven.
Ik had op dat moment eigenlijk geen idee wat dat exact zou inhouden maar ik wist wel heel zeker dat ik me niet meer in al die bochten zou wringen om toch maar aan alle eisen van anderen (en mezelf!) te voldoen.
Ik was het beu om altijd gespannen te zijn en me opgejaagd te voelen. Ik was het beu om mij na het werk en in het weekend te moe en futloos te voelen om leuke dingen te doen en om mij vervolgens vreselijk schuldig te voelen omdat ik niet goed genoeg was voor mijn gezin.

Herken jij dit en heb je ook het gevoel dat je zo niet verder wil? Ik ben er om jou te helpen!

Jarenlang deed ik alles om toch maar goed genoeg te zijn en aan alle verwachtingen te voldoen omdat ik zo bang was voor afwijzing. Ik ging constant over mijn grenzen en had ook fysieke klachten zoals hoofd- en maagpijn.
Ik droomde van meer tijd voor mezelf om tot rust te komen en om te ontdekken wat ik diep vanbinnen echt belangrijk vond. Ik wou mijn werk en privé op een meer ontspannen en evenwichtige manier combineren en datgene doen wat echt bij mij past zodat ik me opnieuw energiek en gelukkig zou voelen. Ik wou gerust hard werken en mij ten volle inzetten maar dit mocht niet langer mijn leven beheersen en bemoeilijken.

Aanvankelijk was het best moeilijk en beangstigend. Ik had me immers zolang aangepast aan de verwachtingen van anderen dat ik eigenlijk niet meer wist wat ik zelf wou in mijn leven. Ik was zolang een workaholic geweest dat ik mij schuldig voelde als ik niet hard werkte.

Toch hield ik vol, zette de eerste stappen… en ik zocht hulp. Ik volgde diverse workshops en trainingen, las tal van boeken en paste de tools en technieken dagdagelijks toe. En langzaam maar zeker ging mijn leven een andere richting uit. 

 • Meer en meer bepaalde ik zelf het tempo.
 • Ik nam het roer weer helemaal in handen.
 • Ik leerde dat het helemaal niet nodig was om iedereen te pleasen.
 • Ik hoefde niet meer voor iedereen ok te zijn.
 • Ik kreeg meer zelfvertrouwen.
 • Ik kreeg meer energie en zin in het leven.
 • Ik ontdekte mijn kwaliteiten en sterke punten.
 • Ik had die goedkeuring van anderen steeds minder nodig.
 • Ik hoef nu niet meer alles onder controle te hebben.
 • Ik weet dat ik kan omgaan met de uitdagingen die op mijn pad komen.
 • Ik laat meer los en leef meer in het nu in plaats van me constant zorgen te maken over de toekomst.

Ik besefte dat datgene wat mij echt voldoening gaf in mijn job, eigenlijk heel simpel is. Als manager wil ik dat mijn mensen voldoening halen uit hun werk, zich echt geapprecieerd voelen en gestimuleerd worden om te groeien en initiatieven voor te stellen. Ik zocht een nieuwe job, dichter bij huis, die mij deze voldoening kon schenken en waar ik 4/5 kon werken zodat ik mijn job perfect kon combineren met de rest van mijn leven. Ik richtte InnerSelf op zodat ik al mijn ervaring en de belangrijke lessen die ik heb geleerd, ook aan anderen zou kunnen doorgeven en hen zo te inspireren en ondersteunen om hun leven een positeve wending te geven.

Ik doe nu wat ik echt belangrijk vind en wat mij energie en voldoening geeft.
Dat leek eerst egoïstisch maar dat is het eigenlijk helemaal niet want door beter voor mezelf te zorgen, heb ik ook veel meer energie om er echt voor anderen te zijn.

En neen, dit alles ging niet altijd even gemakkelijk. Ik heb ook heel wat momenten gekend waar de angst me verlamde of waar ik gefrustreerd was omdat alles veel te traag ging naar mijn zin of niks leek te lukken.
Uit mijn comfortzone stappen, voor mezelf meer opkomen en een heel andere weg inslaan, was best lastig… maar het was het absoluut waard en ik heb er geen moment spijt van!

En dat wil ik ook voor jou!

Ik wil dat jij je leven weer helemaal in handen neemt en dat je je niet langer verbergt of wegcijfert! Ik wil dat jij ook dynamisch en vol energie in het leven staat, de juiste keuzes maakt en de voor jou perfecte balans vindt in je leven, en dit alles zonder enig schuldgevoel!

En jij…ja, jij bent de enige die deze keuze kan maken! Want daar komt het uiteindelijk op neer, jij die een beslissing neemt. En dat kan op elk moment, zelfs nu!

Ik toon jou de weg!

In mijn workshops en trainingen pas ik een combinatie toe van elementen uit de filosofie van Louise Hay, NLP en diverse coachingtechnieken. Naast deze certificaties volg ik nog regelmatig cursussen omdat ik als mens en als coach verder wil blijven groeien en om de extra inzichten ook in mijn trainingen toe te passen.
Omdat je professionele leven een belangrijk onderdeel van je leven is, gebruik ik mijn jarenlange ervaring in HR nu ook als loopbaancoach en geef ik sollicitatietrainingen en individuele coaching waarin we steeds vertrekken van jouw persoonlijkheid, talenten en kwaliteiten.
Ik ben ook een Relax Kids coach waarbij ik op een leuke en creatieve manier kinderen en jongeren een aantal eenvoudige maar heel doeltreffende technieken aanbied om te ontspannen en om positief en zelfbewust in het leven te staan.

Ik ken de valkuilen, de twijfels en de angsten. Jij staat dus echt niet alleen! Ik besef immers als geen ander hoe belangrijk de goedkeuring van anderen voor jou is en hoe bang jij bent om te falen of afgewezen te worden.
Ik weet nu ook dat het echt wel anders kan en dat het absoluut de moeite waard is!
Alles wat ik jou in mijn workshops en coaching leer en meegeef, heb ik zelf ook toegepast en pas ik tot op vandaag nog dagelijks toe. Ik weet dus dat het werkt. Ik wil dat jij je weer helemaal goed voelt in je vel en dat je weer het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan en durft te dromen!

Wil jij veranderingen op persoonlijk of op professioneel vlak? Er kan zoveel meer dan wat jij nu voor mogelijk houdt!
Ik geloof rostvast dat jij alles kan bereiken wat je echt wil en dat jij de juiste acties kan nemen om je dromen te verwezenlijken!

Kom alvast naar een inspiratieavond.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante tips en blijf op de hoogte van mijn workshops en trainingen.
Volg mij op facebook.

Nuttige weetjes

 • Gecertificeerd Coach
 • Gecertificeerd NLP Practitioner
 • Licensed Heal Your Life Teacher – Workshop leader
 • Gecertificeerd assertiviteitscoach
 • Gecertificeerd Relax Kids coach
 • +15 jaar ervaring in HR en Office management 
 • Master in de Rechten
 • Geaggregeerde voor het secundair onderwijs

Nutteloze (maar leuke) weetjes

 • Mijn man Sven en dochter Caitlyn zijn het allerbelangrijkste in mijn leven
 • Ik hou van dieren en zeker van mijn hond Brego, een speelse en enthousiaste Welsh Corgi Cardigan
 • Ik reis graag en ben compleet verzot op de Provence met al zijn geuren, kleuren en joie de vivre
 • Ik geniet van lekker eten en daar mag ook een glaasje wijn bij
 • Lezen en in de natuur wandelen zorgt altijd voor mijn ontspanning
 • Ik ben een grote Disneyfan en ik hou enorm van het Fantasy genre en magische verhalen.